Какво прави нашия дом за възрастни хора в Русе по-различен?

С напредването на възрастта наближава и моментът, в който ще трябва да се замислите за нови варианти за това къде ще живеете. В много от случаите, хората започват да стават все по-зависими от близките си. Навлизат във възраст, в която всекидневните дейности, дори най-обикновеното ставане сутрин, изискват допълнителна подкрепа.


С напредването на възрастта наближава и моментът, в който ще трябва да се замислите за нови варианти за това къде ще живеете. В много от случаите, хората започват да стават все по-зависими от близките си. Навлизат във възраст, в която всекидневните дейности, дори най-обикновеното ставане сутрин, изискват допълнителна подкрепа. Не всички семейства обаче успяват да се грижат редовно и пълноценно за възрастните си баба и дядо, и често осигуряват медицински сестри, които да са им в помощ, или пък ги изпращат в старчески домове и хосписи, които са обзаведени с всичко необходимо за да предоставят желаното ниво на живот и удобства.

В нашия център за настаняване в Русе, персоналът е отлично обучен. Всички възрастни хора се третират с изключително уважение и получават висококачествена грижа през цялото време. Медицинските сестри и болногледачите в старческия дом са тренирани в множество области като в това число физиотерапия, първа помощ, както и правилно хранене. От всеки един от тях се очаква да са винаги насреща за своите пациенти, показвайки уважение и доброта - най-важните елементи за постигането на една атмосфера на задружност и подкрепа.

Хосписовият тип грижа предполага обгрижване на хората, които са във финалните стадии на своите тежки заболявания. Задачата на персоналът в тези случаи е да гарантира и осигури адекватни грижи, както и знанието за запазено достойнство и човечност през последните дни от живота на тези хора. Болните в много от случаите са принудени да доживеят дните си с неизлечими болести и смущения, които са изключително трудни или невъзможни за лечение. Точно заради това, да им се осигури спокойна атмосфера и комфорт от обучения екип от професионалисти на старческия дом, е ключов елемент от тяхното ежедневие.

Старческият дом предлага и социална среда за вашите родители. Напредналата възраст понякога ги принуждава да се откъснат от света, разстоянието между поколенията става все по-голямо и непреодолимо. Всичко това докарва самотата и тъгата като резултат. На са редки случаите на старчески депресии и болести, именно в следствие на понижен дух и изолация. Домът за стари хора предлага множество занимания за да предотврати това. Те включват физически упражнения и програми за поддържане на тонуса, както и засилване на мобилността. За поддържане на свежия дух, се заформя и една мини общност, която обединява в себе си идеята за дом, домашен уют, а същевременно и социално общество. В хората от само себе си се поражда желанието да споделят мнения и опит. В подкрепа на това, можете да се съгласите, че старческите домове помещават личности с една пребогата лична история.